Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Midsommar 2009

Posted on | juni 21, 2009 | No Comments

Midsommarstång på Lilla Tallbacken

Midsommarstång på Lilla Tallbacken

Vi har ju som tradition att fira midsommar ute vid vårat torp Lilla Tallbacken och i år var det inget undantag. Vi kom ut redan på torsdagen och då regnade det. Barnen glada ändå och ville vara ute och leka. Jag eldade både i vedspis och öppna spisen för att vi skulle bli varma och torra. Det ligger en stor mysfaktor i det men man kanske inte vill ha regn hela midsommar. På morgonen när vi vaknade sken solen in genom fönstret och det skulle visa sig bli en fantastisk fin midsommarafton.

Fågel som ville skrämma bort oss

Fågel som ville skrämma bort oss

Per-Olof, Barbro, Sara och Robin kom ut vid lunchtid och vi hjälptes åt att löva vår stång. I år så reste vi den uppe vid stugan istället för nere vid gräsplan vid gäststugan. Efter lövning och lite dans och lek så åkte Robin och Sara vidare för andra festligheter. Vi andra grillade och åt en god midsommarmiddag. Sill och potatis och allt annat som innefattar en god och trevlig midsommar.

Vi hade en fantastisk tur med vädret. Det var sol och fint hela dagen och hela kvällen. Det kom några mörka moln och släppte ett par droppar men de försvann snabbt. Känns som om det var länge sedan vi hade ett sådant fint midsommarväder. Myggen kom dock när solen börjat sänka sig och jag blev som vanligt rejält stucken med många blämmor som resultat.

På midsommardagen begav vi oss hem igen, vi har en hel del att stå i och jag jobbar ju en vecka till innan semestern stundar. På söndagen så stack jag ut och cyklade i 50 min på min MTB. Jag for gamla riksettan norrut och svängde sedan in på grusvägar runt Viksberg för att sedan komma fram i Ritorp och Brunnsäng. En härlig upplevelse trots en något avdankad form. Du kan analysera min tur här.

Ny fågelholk installerad på Lilla Tallbacken

Ny fågelholk installerad på Lilla Tallbacken

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv