Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Sportypal – Träningslogg online

Posted on | september 3, 2009 | 3 Comments

Sportypal är en gratis webbtjänst och mobilapplikation som håller reda på dina träningsdata. En förutsättning är att du har en mobiltelefon med GPS. Tjänsten fungerar för Windows Mobile, iPhone, Android, Nokia och Blackberry. För att komma igång så registrerar du ett konto gratis på www.sportypal.com och sedan laddar du ned den programvara som passar din mobiltelefon. Eftersom jag har en Windows Mobile mobil med GPS så har jag bara testat den varianten.

drpeel på Sportypal

drpeel på Sportypal

Mobilapplikationen är snabb och väldigt lätt att manövrera. Man väljer vilken typ av träning man vill syssla med, löpning, cykling, rollerblades, promenad eller fristill. När man är klar med sin runda så trycker man bara på ”End” och så sparas datat ned omedelbart, man får också frågan om man vill ladda upp träningsdatat till websajten. Sedan går man in på websajten och får lite mer information om sin runda. Man kan även analysera en del träningsdata i mobilen och se en översiktskarta över området man rört sig. Det är Google maps med satellitvy som gäller där.

Sportypals huvudmeny i mobilen

Sportypals huvudmeny i mobilen

Träningsdata

Träningsdata, de har blandat ihop tid med distans :D

Man kan i webapplikationen även importera GPX-filer om man har loggat annan träning med andra program och sparat den informationen i GPX-format. Man kan också exportera sina träningsloggar i GPX-format för att importera i andra program som stöder GPX-formatet. Jag använder bl a SportTracks och importerar data till den. Anledningen till att jag använder SportTracks också är att den ger betydligt bättre möjligheter att föra en mer detaljerad träningsdagbok.

Kartöversikt i mobilen

Kartöversikt i mobilen

Som loggningsprogram för sin träning till mobilen helt ok. Mycket enkelt att hantera och riktigt snyggt gjort för att vara en gratisprogramvara.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

3 Responses to “Sportypal – Träningslogg online”

 1. T.N.L.N
  september 4th, 2009 @ 9:44

  Jag har också testat Sport Tracks. Jag saknar dock möjligheten att importera data från min pulsklocka. Vet du möjligen om det går över huvu taget?

 2. Geocaching med T.N.L.N
  september 4th, 2009 @ 10:34

  Träningsredskap i datorn…

  Som nygammal löpare så har datorer, mobiler och GPSer fått mig att se en annan dimension i träningen. Ibland har jag svårt att avgöra vad som är roligast: att träna eller att komma hem och analysera träningen.
  Det hela började faktiskt förra våren då j…

 3. drpeel
  september 4th, 2009 @ 16:27

  Kollade lite på ST’s forum och tydligen finns det en del plugins som stödjer olika pulsklockor. T ex Suunto, men att det tydligen inte är helt klockrent och att man inte får över all data. Men jag har bara kollat lite snabbt.

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv