Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Pepparkaksbak och julgodis

Posted on | november 28, 2009 | 1 Comment

Nu är stjärnan uppe

Nu är stjärnan uppe

Inte så lätt att komma i julstämning när det är 7 grader varmt och regnar. I morse packade vi ihop oss och åkte till barnens mormor och morfar i Vagnhärad för pepparkaksbak och julgodisskapande. Det är en gammal tradition på den sidan släkten och pepparkaksdegen görs i ordning efter samma gamla recept. Riktigt smör och riktig grädde är några av ingredienserna och det blir gott, väldigt gott. Barnen uppskattar det väldigt mycket att få baka pepparkakor. Man får ha överseende med allt mjölspill och degätande.

Fanny och pappa bakar pepparkakor

Fanny och pappa bakar pepparkakor

Någon form av pepparkakor blir det i alla fall. Julgodis knåpade vi ihop också med nougat, marsipan, hasselnötter i olika former. Det blev även en marsipangris och en marsipansnögubbe. När allt är klart så är det en fröjd att avnjuta det hela med kaffe, nybakade pepparkakor och lite glögg. Julmusik i alla dess former ramade också in hela dagen. Tyvärr så kan man ju inte önska sig allt, men ett par decimeter snö och stora flingor utanför fönstret hade ju onekligen satt pricken över i en dag som denna.

Marsipansnögubbe och marsipangris

Marsipansnögubbe och marsipangris

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

One Response to “Pepparkaksbak och julgodis”

 1. T.N.L.N
  november 29th, 2009 @ 8:07

  När jag var liten så bakade vi alltid julgodis hos min farmor i Norrland. Där var det alltid snö, men vi bakade iofs inte förrän några dagar innan jul. Då var det stämning.

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv