Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Geocaching med GCzII

Posted on | december 10, 2009 | 2 Comments

För någon vecka sedan sökte jag efter lite alternativ till programvaror för Geocaching på en Windowsmobil och fann ett forum som diskuterade GCzII och där fann jag att informationen var relativt färsk och blev då intresserad av vad detta kunde vara. Hittade hemsidan för GCzII och där kunde man snabbt hitta rätt saker att ladda ned. Gratis är den också vilket är positivt. GCzII är en ren geocachinginriktad programvara och man konfigurerar programmet med sina uppgifter för inloggning på gc.com Sedan är det bara att söka efter cacher i sin närhet, baserat på gatuadress eller koordinater. Man kan också söka på cacher utlagda av en viss geocachare eller GC-namnet för cachen m.m.m.

GCzII

GCzII

Snabbt och smidigt fungerade det att söka och klicka fram information om cacher, man får ned beskrivningar, loggar, hintar och även bilder om man så väljer. Riktigt enkelt, kraftfullt och snyggt och prydligt program. Jag gillar layouten och tydligheten i programmet, och att det är så snabbt och enkelt att få upp listor på närliggande cacher. Allt går att sortera ut på trad, multisar, mystery, virtual, webcam, earthcacher, ja typ alla varianter som finns. Det var så jag hittade den virtuella cachen Rune Stones och av en händelse så hade jag bara några dagar innan åkt förbi en för mig tidigare okänd runsten i Bergaholmstrakten utanför Södertälje. Jag åkte ut till den och fotade mig och sten och sedan var det bara att logga. Jo, jag kollade upp att den inte var loggad tidigare och det var den inte.

Kommer nog att använda GCzII en del som det känns nu. Speciellt bra är det att använda när man är ute och reser runt lite och man inte har planerat med pocket queries, då kan man lätt söka rätt på närliggande cacher i vald kategori. Bara Mystery eller så :D

GCzII snygga listor och många inställningar

GCzII snygga listor och många inställningar

En nackdel med programmet är kartdelen. Den har stöd för Google Maps, men Google Maps öppnas separat och är lite tröghanterar. Det är väl egentligen den enda nackdel jag kan hitta med detta program. En positiv sak är att man kan ladda ned all information och använda programmet i offline-läge och det är bra att ta till om man inte har fri mobilsurf. Man kan också naturligtvis ladda in GPX-filer, enstaka eller stora Pocket Query filer i en lokal databas i programmet.

Sammantaget ett mycket bra och lättmanövrerat geocachingprogram för Windowsmobilen. + gratis, snabbt, enkla och snygga menyer. – dålig karthantering.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

2 Responses to “Geocaching med GCzII”

 1. Henrik
  januari 17th, 2010 @ 19:43

  Hej
  Nyligen biten av geocaching och användare av GCzII, fungerade utmärkt fram till i slutet av förra veckan då det inte längre går att uppdatera inormationen kring cacher och cachlistor. Cach not found får jag hela tiden. Är detta något som du också råkat ut för och har något bra tips pålösning ?

  Nybörjaren Kois66

 2. drpeel
  januari 17th, 2010 @ 23:42

  Hej Kois66 /Henrik.

  Jag har råkat ut för samma sak, det samma gäller när jag försöker ladda ned cacher i närheten av position med Geoscout2. Det hela beror på att geocaching.com (Groundspeak) har gjort om sajten och huruvida man kan ladda ned denna typ av information från geocaching.com’s databaser. Det är surt för oss som använder GCzII och andra liknande program. Det finns ingen lösning i dagsläget vad jag vet, men alternativet är att som premium member ladda ned Pocket Queries som både GCzII och Geoscout stödjer för import. Men poängen med GCzII går ju förlorad tyvärr. Trist, men det kanske kommer lösningar. //Patrik

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv