Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Ibland har man flyt, ibland inte…

Posted on | januari 23, 2010 | No Comments

GC3186 - Sött

GC3186 - Sött

Lördagen förra veckan (16 januari) fick jag möjlighet till några timmars geocaching och jag bestämde mig för att geocacha i Stockholm, dels för att det finns en hel del där som är ”snösäkra” och det finns också ett antal som jag inte loggat ännu. Jag koncentrerade mig geografiskt på Södermalm, men första cachen blev GC3186 – Sött i Gamla Stan, en cache från 2002 som hittades utan några problem, snabbloggad. Anledningen till detta var att jag gick bet på första cachen jag letade efter och andra cachen var det mugglare precis där cachen var så jag kunde inte plocka fram den. Jag fick helt enkelt gå en runda.

När jag kom fram till GC1VP79 – TMW – S3 The Synagogue var nu kusten klar och jag kunde plocka fram cachen och logga den. Precis när jag skrivit klart dök de upp två personer som tittade lite misstänksamt och jag konstaterade ganska snabbt att det var geocachare och var ute efter den lilla burken jag hade i handen. Det visade sig var geocacharna mijaou och priffe. Alltid roligt att träffa på likasinnade när man geocachar. Vi slog följe några burkar till i Millenniumserien, GC1VPMV – TMW – S4 The Millennium Office och GC1VPMX TMW – S5 Fiskargatan 9 och hade n trelig liten pratstund. Sedan skiljdes våra vägar och jag begav mig mot Medborgarplatsen och cachen GC1N9M0 – Tjärgubbens cache. Den hittades efter lite letande GPS’n ville inte riktigt bestämma sig så till slut började jag gå mer känsla och då hittades den.

Så långt så bra, jag hade ju börjat med en som jag inte hittade. Nu begav jag mig iväg för att försöka logga GC1VP6N TMW -S1 Bellmansgatan 1. Där gick jag bet, trots finfina tips från priffe och mijaou som precis hade varit där. Men minnet är kort och den har ju ända difficulty 3 och terrain 2, så den är nog rätt smart gömd. Nästa cache där jag också gick bet på var GC1FP7V Spela kula. Jag letade först där GPS’en nollar och det är precis i huskanten vid gatan, men efter lite konsulterande i gamla loggar förstod jag att den ligger på andra sidan gatan. Letade en bra stund där också, men det var fullt med barn och vuxna i lekparken alldeles brevid och jag ville inte krypa runt och bete mig allt för misstänksamt så jag gav upp. Inte långt från denna cache ligger Vitabergsparken och cachen GC1BE7G Vallhunden. Här var det också gott om mugglare. Det var pulkaåkare i backen alldeles brevid och hundägare och annat löst folk så jag spenderade ca 10 minuter i och under trappen utan att hitta cachen. Nu började det bli dags att börja dra sig hemåt så jag planerade in två cacher på vägen mot stationen. Första blev GC1PPN0 äckligt som hittades utan problem. Jag gjorde sedan ett försök på GC20JEB Bjurholm, men här nollade GPS lite konstigt och började fara lite hit och dit. Tittade på sattelitbild och med hintens hjälp börja gissa mig fram till var cachen kunde vara, men det var många fönster runt hela gården och det kändes som om man var rejält uttittad eftersom det knappt var några andra ute. Jag gav upp ganska snabbt och begav mig hemåt. Kunde konstatera att jag loggat 6 cacher och bommat 6 st. En av de jag missade har jag inte nämnt ännu och det var Vuxna män gör saker tillsammans, som tyvärr har blivit arkiverad och finns inte kvar alls, så det var inte ens lönt att göra ett försök egentligen.

Loggen vid GC1VP79 - TMW - S3 The Synagogue

Loggen vid GC1VP79 - TMW - S3 The Synagogue

En trevlig dag på söder blev det i alla fall. Hade väl hoppats på lite fler finds och inte behövt ge upp på så pass många, men det är ju så det är. Ibland har man ett otroligt flyt och hittar det mesta utan problem och ibland så kör man fast och då kan det gå lika illa på nästa cache man försöker sig på.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv