Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Ensamätarna

Posted on | februari 10, 2010 | No Comments

Ensamätarna, man ser dem i trånga lunchrestauranger eller på trånga fik, tar upp plats för ett bord för fyra eller fler. Vräker gärna ut sig med en morgon- eller dagstidning.  De sittar där malliga och gärna med en icke kontaktsökande blick. Allt för att undvika någon slags kontakt eller konversation. Ensamätaren tar aldrig någonsin inititativ till frågan; - vill du slå dig ned, här är ledigt. Ensamätaren accepterar med ett ansträngt stängt leende och ett litet nickande förfrågan från andra matgäster om det är ledigt här. Ensamätaren hoppas i tysthet in i det sista att det bara är stolen de vill låna. Det är en liten motgång för ensamätaren att bli av med en eller flera stolar kring sitt erövrade bord, men det är överkomligt så länge ingen tränger sig på och sätter sig vid samma bord.

Det borde nästan införas någon slags extra avgift för ensamätarna som tar upp plats och gör så att övriga gäster känner sig obekväma att fråga om det är ledigt. Övriga matgäster väljer ju naturligtvis andra lediga bord framför ensamätarnas ända tills det börjar bli ont om plats.

Typisk lunchrestaurang

Idag åt jag en ganska god panerad fisk med kokt potatis och räksås till lunch. Bara jag, min mat och aftonbladet. Ensam vid ett bord för 4. Jag klarade mig hela måltiden. Blev bara av med ett saltkar.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

   None Found
 • Arkiv