Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Geocaching på liv och död

Posted on | februari 27, 2010 | No Comments

Tog en runda med geocaching uppe i Stockholm. Det var någon enstaka plusgrad och tät dimma. Till en början hade jag lite problem med att få kontakt med satelliterna men efter lite tålmodigt (läs omstart av program, gps, övervägande att vända och åka hem) väntande så löste även det sig.

Det stora hotet mot ens liv denna dag (okej då lite överdrivet) var främst de stora mängder is och snö som faller ned från taken. Överallt var det avspärrat och de isbitar man såg på trottoaren hade man inte velat få i huvudet, då hade det varit godnatt med en gång.

Rasrisk

Nästa hot var inte lika akut livshotande men ändock uppenbart obehagligt och det var de enorma vattenpölarna som fanns ute i gatorna och ofta vid korsningar med övergångsställen. Det gällde att passa sig för att inte bli helt överröst av snöblaskvatten.

Nästan nedstänkt

Nu gick hela cachingrundan helt smärtfritt, ja eller nästan i alla fall. Vid cachen Rumpare Malin drattade jag på rumpan. Nä det gjorde jag inte, men jag halkade och ville ju inte släppa gps och cachen så jag landade på knä och armbåge. GPS och cache klarade sig fint. Jag blev lite öm.

Strömsborg

Strömsborgsloggen i dimma

Jag hade en väldigt trevlig dag med en rejäl långpromenad. Jag började vid GCVBE6 – Strömsborg och hittade den utan några större problem, fortsatte till Rosenbad och GCKV2D – Urban Squirrel. Därefter blev det en tur upp till GCHX80 -The Guns of Army museum / Armémuseet  och sedan GC1NWVC – Djurgårdsbron.

Armémuseum

Böljan den blå

Därefter blev det en lång transportsträcka tillbaka till Söder och utmärkta GC1M63P – Needs Maintenance i slussen. Nu började benen och tiden ta slut så jag bestämde mig för ett par till i området och det fick bli GC1VP6Z – TMW S2 – Mellqvist kaffebar och sist men inte minst GC1NBA8 – Rumpare Malin där jag även passade på att slå en liten vurpa.

Slussen needs maintenance

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv