Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Uppgradering av GPS

Posted on | april 20, 2010 | 1 Comment

Att geocacha med GPS-utrustade Windows Mobilen har fungerat bra men inte optimalt. Efter tre år som geocachare har jag nu gått och uppgraderat mig till en Garmin Oregon 550. Ett riktigt lyckat köp. Den känns gedigen och är enkel och snabb att manövrera.

Avstängd är baksidan snyggast

Känns mer avslappnat att kunna geocacha utan att vara rädd för att mobilen ska bli för fuktig eller tappas ner i stenrösen m.m. Sedan är ju batteritiden sjumilakliv bättre än mobilens. Ett naturligt steg att ta och efter Jimmy&Maria’s diskussioner på Twitter och blogg så inspirerades även jag att beställa via Handtech.co.uk. Enkelt, snabbt och hyfsat billigt var det. Beställde sent på tisdag kväll och på torsdag efter lunch ringde FedEx på dörren hemma. Tur då att studerande frugan hade hemmastudier och kunde ta emot paketet.

Ett stort plus var att det ingår två laddningsbara  AA NiMH batterier samt en laddare till dessa med olika strömkontakter (för olika länder). En karbinhake med baksidefäste till GPS’n var också med i paketet. Det jag beställt vid sidan om är ett cykelfäste som bara är ett måste om man som jag cyklar runt och geocachar lite då och då. Tanken är ju också att använda GPS:en ihop med cykelrundorna och logga sträcka och hastighet m.m. Det finns även pulsband och kadenssensor som tillbehör till bl a Oregonen, men det får bli en senare historia.

Framsidan med några cacher i listan

Det hela är en liten för tidig födelsedagspresent till mig själv samt en belöning på ett snart 3 månader långt snusslut. Jag hoppas denna GPS kommer ge mig mycket nöje och nytta på mina fortsatta äventyr inom geocaching.

Garmin Oregon 550 har också en kamera på 3,2 megpixel och geotaggar automatiskt alla foton. Kameran är helt ok i sin klass och är en trevlig funktion man kan ha nytta av när man är ute och geocachar. Geotaggandet av foton kan även användas i andra syften och en smart funktion i Oregon 550 är att du kan navigera till en tidigare tagen bild precis som vilken waypoint som helst.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

One Response to “Uppgradering av GPS”

 1. Jimmy&Maria
  april 20th, 2010 @ 20:26

  Roligt att fu får lite tips från oss :) Den fungerar riktigt bra, tusan va vi ska plocka cacher med den i sommar :)

  Och sen vill vi säga grattis till att du lyckats sluta snusa!!

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv