Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

10-årsjubileum för Geocaching

Posted on | maj 5, 2010 | 1 Comment

Nu i helgen som var anordnades ett antal event världen över för att uppmärksamma 10-årsjubileumet av geocaching. Tyvärr så var jag sjuk i helgen och kunde inte deltaga. Annars hade jag ett event (10 years! Bredäng, Stockholm, Sweden) inte långt hemifrån, det som hölls vid Sveriges första geocache (Noodle Stash) som numera bara är ett litet plåtplakat på ett träd. Men inte långt därifrån ligger ”Sweden’s First. Recreated” och till eventet väcktes också Sveriges andra geocache till liv igen GC4D – Match Stash. Sannerligen historiska geocachingmarker i Sverige.

GC4D Världens 64:e geocache, numera återupplivad.

Loggboken till GC4D

Men som sagt, tyvärr kunde jag inte deltaga på eventet och få en cool 10-års ikon. Däremot passade jag på att logga lite cacher i området under måndagen, den riktiga 10-årsdagen.

Loggade bl a Match Stash GC4D och Sweden’s First, Recreated och så hann jag med några till på min runda. Man tror inte att det ska vara så kuperad terräng som det verkligen är här. Ett evigt upp och ned över delvis branta berg och snår.

Sweden's First, Recreated! - GC3D83

Vy från en annan cache i Sätraskogen

Den 2/5-2000 stängdes störningssignalen (Selective Availability) för GPS systemet av på order av predsident Clinton. Detta innebar att GPS noggrannheten för civila GPS-system ökade markant.  Den 3/5 lade Dave Ulmer ut världens första geocache och postade koordinaterna på sci.geo.satellite-nav. Finns även video på det hela här

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

One Response to “10-årsjubileum för Geocaching”

 1. Tweets that mention Nytt blogginlägg: 10-årsjubileum för Geocaching -- Topsy.com
  maj 6th, 2010 @ 15:50

  [...] This post was mentioned on Twitter by Patrik Lindskog. Patrik Lindskog said: Nytt blogginlägg: 10-årsjubileum för Geocaching http://blog.peel.org/2010/05/05/10-arsjubileum-for-geocaching/ [...]

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv