Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

GC Event Nationaldagscachning i Södertälje

Posted on | juni 8, 2010 | 2 Comments

Så var det då äntligen dags för geocachingeventet Nationaldagscaching i Södertälje. Eventet är ett initiativ från wellners och vi är några som gått samman för att arrangera detta, 10cent, Ananda_se, Osterlundarna och jag drpeel.

Strax efter klockan nio möttes vi arrangörer i Stadshusparken och började packa upp kaffe, te, Södertäljekringlor, saft och lite informationsfoldrar om dagens cacher som släpps till eventet.

Ganska snart började geocachare dyka upp lite från olika håll. Verkligen roligt att se att intresset var stort och det kom folk från Stockholm, Mariefred, Nynäshamn,Vagnhärad, Strängnäs, Ludvika, Västerås och säkert ett antal ställen till.

10cent, bror Osterlund, pappa Osterlund + Ananda_se häftar cachefoldrar

Det visade sig att polisen hade ringat in hela parken med avspärrningsband och förberedde sig för nationalistdemonstration, de befarade att vi var en samling motdemonstranter så vi fick förklara våra intentioner och förehavanden inom geocaching. Det var således inga problem. Vi skulle ju upplösa vår fikasammankomst efter kl 10.

Geocachare samlas och samspråkar. Polisen informeras

Västerås, Ludvika cachare på plats

Nu så började det bli dags att släppa alla nya cacher till eventet. Det blev väl ca 20 stycken nya i Södertälje idag. Här informeras alla om foldern och lite annan info.

Förväntansfulla geocachare väntar på foldrar

Som sagt, 6 stycken piketpolisbussar samt ett stort gäng poliser med skottsäkra västar gjorde detta till ett av väldens säkraste och mest polisbevakade geocachingevent någonsing, kan jag åtminstone gissa.

Välbevakat event

Efter ”släppet” av alla nya geocacher i Södertälje så började alla springa iväg åt olika håll. Vi arrangörer passade på att plocka ihop och packa in i bilarna för att sedan bege oss ut på lite cachejakt. Jag tog följe med wellners och 10cent och en hårt kämpades Lotte från tarlin hängde på också.

Det blev 6 cacher tagna för egen del under förmiddagen. 10cents Jakobsberg och wellners Telge Trail i ravinen samt asvlutande 10cent cache i Gästhamnen där det blev glasspaus för vår del.

glasspaus i Gästhamnen med 10cent och wellners

För egen del var det nu dags att ta en till paus i eventet och sammnstråla med övriga familjen drpeel samt köpa in och förbereda för picknicken uppe på Torekällberget. Det var hittills en väldigt lyckad dag med stålande väder och glada geocachare. Riktigt roligt att få ett telsamtal från Sucken som med några andra Västeråsare/Ludvikare lyckats med att på en av 10cent’s cacher landat i en blomrabatt hemma hos 10cent där hans förvånade fruga stod paff och konstaterade att jaha är den släppt nu. Tydligen var det något tok här med koordinaterna men det löste sig.

Uppe på Torekällberget har nationaldagsfirandet hållt på under dagen och nu var det dags för oss geocachare att samlas för lite picknick och lite samtal efter dagens bravader.

Picknick på Torekällberget, här Osterlundarna och lite wellners, 10cent mfl

Geocachingpicknick på Torekällberget

Uppe på Torekällberget så sammanstrålade ett antal geocachare och utbytte lite erfarenheter och loggade lite coins och travelbugs. Det släpptes också en liten bonus/överraskningscache som vi alerta var ned och loggade.

En fantastiskt dag både geocachingmässigt och vädermässigt. Kul att se att så pass många hade tid och möjlighet att deltaga på detta event

Jag måste bara knyta ihop påsen lite. Det blev 8 cacher loggade inklusive eventet för egen del under dagen. Efter eventet och när vi kommit hem och ätit middag, nattat barnen och så for jag iväg för att handla lite. Eftersom klockan var över nio och närmade sig 22 så valde jag Coop. Handlade och sedan tänkte jag att lite cacher kan man ju ta på vägen. Tog Bårsta IP och efter den åkte jag mot Vattentornet vid Torekällberget. I höjd med parkeringen vid Torekällberget så hade jag en polisbil bakom mig. Han började ganska snart dra igång blåljus, men jag tänkte inte så mycket på att det skulle ha med mig att göra. Jag svängde upp mot Västergårdsgymnasiets parkering och polisen efter och han stannade snett bakom mig. Jag parkerade, stängde av och klev ut. Polisen röck fram och ställde lite frågor och jag fick blåsa i alkotest. Allt gick bra, det var inga problem och vi sa god kväll och han åkte vidare. Jag promenerade med GPSen i handen vidare bort på en gångväg, på väg mot en cache. Då kommer polisbilen med blåljus upp bakom mig igen(!) och vevar ned rutan och säger: Vart skaääää du egentligen??? Jag tar ett djupt andetag och förklarar geocaching för honom. Skattjakt med GPS bla bla bla. Han fattar och säger. Jaa jaa då förstår jag varför du parkerade och promenerade uppåt här. Precis som om det vore olagligt eller konstigt? Elller?

Dagen började och slutade med polisuppbåd för min del. Men det var en fantastiskt rolig, trevlig, underhållande lång dag som bjöd på kanonväder. Vi hade inte kunnat få det bättre för detta event.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

2 Responses to “GC Event Nationaldagscachning i Södertälje”

 1. jette
  april 11th, 2011 @ 22:28

  haha.. vilken härlig dag! Hittade detta inlägg då jag googlade på natinaldagscaching vilket jag själv var med och ordnade ett förra året i Bohuslän – och ska göra igen igår. Hoppas vi slipper polisinblandning :-)

 2. Patrik
  april 12th, 2011 @ 17:48

  Vad kul. Var inne på din blogg och läste lite. Vi planerar också att anordna ett nytt nationaldagsevent i år.

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv