Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Android Market i Sverige?

Posted on | augusti 13, 2010 | No Comments

Androidmobiler blir allt mer populära och framgångarna för detta system är enormt just nu. En klar konkurrent till iPhone och ett väldigt bra alternativ till de som vill ha en mobiltelefon med ett bra operativ och gränssnitt utan att vara fast i ett proprietärt system såsom Apple’s OS är både i Mac och iPhone och iPad bl a.

En stor fördel och en del av iPhones framgång har och är det stora antalet appar (program). Lätta att installera och de flesta väldigt billiga. Android har också ett fantastiskt bibliotek av appar till sitt system men eftersom de inte centralkontrolleras på samma sätt är kvaliteten varierande men det är ett mindre problem. Det stora problemet är just att Android Market bara är tillgängligt med gratisappar i bl a Sverige. Det går med andra ord inte att köpa och installera betalappar via Android Market i Sverige.

T-Mobile simkort

Detta är i mina ögon ett av Androids största problem och en mycket stor nackdel. Program som man tycker är bra och man vill ha i fullversion och inte i begränsad demo som kostar 20-100:- borde man ju kunna köpa och ladda ned till telefonen. Men icke sa nicke. Nu finns det alternativa marketsajter där man kan köpa och ladda ned betalappar, men inte några som innehåller officiella Android Market appar.

Vad händer då i länder som Sverige där detta är begränsat. Jo, det finns massor av innovativa människor som kommer på lösningar. En del lösningar innebär att man måste roota (modifiera grundprogramvaran) telefonen och är man inte helt säker på vad man gör kan man lätt få en ”brick”-phone snabbt. Det finns andra enkla lösningar dock. En av den bästa, enklaste och väldigt billiga lösningen är att man köper ett kontantkorts simkort för en marknad som tillåter Android Market och som vad jag sett kostar under 100:- . Detta simkort fungerar inte att ringa på, går inte att ladda med pengar men det går att använda med en Androidtelefon med wifi aktiverat. Så man sätter i simkortet och aktiverar telefonens wifi och sedan surfar man till Android Market och kan börja handla betalappar. När man är klar byter man tillbaka till sitt ordinarie simkort och använder telefonen som vanligt och apparna fungerar.

Det finns säkert olika lösningar på detta, men en lösning som jag hittade som verkar fungera bra är från Droidstuff.se

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv