Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Misslyckat räddningsförsök – geocaching

Posted on | augusti 16, 2010 | 1 Comment

Idag hade jag bestämt mig att jag skulle ta mig an och logga 10cents geocache ”Ö i insjö” GC2BW71. En geocache klassad som terrängfemma eftersom den är placerad på en liten ö i en insjö, som namnet antyder, ;)

Ö i insjö - GC2BW71

Jag såg att senaste loggarna vittnade om en blöt och ologgbar loggbok och att cachen behöver underhåll. Eftersom jag redan bestämt att jag skulle ge mig på denna idag på lunchen så tänkte jag att jag kunde förse burken med ny logg och en liten förslutningsbar påse att lägga remsan i. Jag tänkte också om det behövdes lägga dit en ny burk (hade några filmburkar med o-ring i locket som kanske skulle hålla lite tätt) men när jag for iväg till jobbet så var det några saker jag inte fick med mig. Burk, penna, liten ziplock påse, handduk och loggremsa. Med andra ord allt.  På jobbet hittade jag i alla fall en blyertspenna (inte så lätt i dagens samhälle :D ) och jag skrev ut en ny loggremsa. Jag hade i alla fall med mig badbyxor och luftmadrass, ja för jag har inte simmat några sträckor på många år så en luftmadrass fick bli mitt flytetyg.

Väl på plats var det soligt och dryga 20 grader i luften. Jag började pumpa upp min madrass och det dök upp ett äldre par som var ute och promenerade. De tittade lite konstigt på mig, log lite snett och gick vidare. När madrassen var uppumpad satt jag mig och skulle fixa till blyertspennorna. Jag hade en armekniv med mig och började vässa lite. Det visade sig vara den sämsta sortens blyertspenna eftersom blyertsstiftet föll ur eller bara gick av. Jag höll på lönlöst in i det sista tills det inte fanns något kvar av pennstumparna.

Fick en liten liten pennstump med mig och så lade jag loggremsan i den lilla plastpåsen. Eftersom jag var själv härute så ville jag gömma undan ryggsäcken lite då den innehöll mina kläder och värdesaker. Sagt och gjort och sedan var det bara att sjösätta projektet. Det var rätt behagligt i vattnet och jag började paddla mig ut. Halvvägs ut kom jag på att loggremsa och pennstump låg kvar på stranden. Bara att vända. Tillbaka in till stranden och hämta loggremsa och penna. Ut igen och nu paddlade jag på i ett rasande tempo (!). När jag kom fram försökte jag hitta bästa angörningsplats bland vassen. Hittade ett rätt bra ställe. Det första jag såg när jag klev i land och ställde upp madrassen var en stor svart orm som i fasligt fart for iväg, vettskrämd av det vattenmonter som just klivit i land. :)

Burken hittades lätt och innehållet var genomblött och helt omöjligt att skriva på. Jag plockade upp min lilla påse och konstaterade att den inte hållt tätt över huvud taget. Min logg var nu också genomblöt och oskrivbar. Lite besviken försökte jag torka upp lite i burken och loggremsan men det var kört. Lämnade ändå kvar min loggremsa och plastpåse som ett litet kvitto på mitt besök. ;)

Nu var det bara att paddla sig tillbaka till stranden och sitta och soltorka ett tag eftersom jag glömt handduken.

Soltorkar efter badet

Det var en mycket trevlig lunchtur och att få bada lite och logga en Terräng 5:a ger en skön känsla. Tackar för upplevelsen.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

One Response to “Misslyckat räddningsförsök – geocaching”

 1. Niclas
  september 19th, 2010 @ 18:51

  Hehe – skrattade gott åt din berättelse. Jag får nog vänta med att ta denna cache till antingen isen är på plats eller nästa sommar… :)

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv