Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

En mils vandring för två geocacher

Posted on | september 12, 2010 | 2 Comments

Men lika glad för det är jag. Området kring Måsnaren, Tveta och Almnäs ger många utrymmen för geocachinideér. Jag har själv en Måsnaren runt och det finns lite andra cacher runt Tveta, Almnäs och Måsnaren.

Idag hade jag helst velat komma iväg på Rösjöeventet i Sollentuna anordnat av TeamVildmark. Tyvärr så stod det klart efter mycket om och men att det inte skulle bli möjligt för mig. Det blev heller inget med resan till stugan för skogsröjning, eldning och höststädande. Istället med sjuka barn och jag själv rätt förkylningsseg så fick vi göra bästa möjliga av dagen.

Tvetamilen

Efter lunch for jag iväg för lite geocaching. Jag valde Kapsylers Tvetarunda som är totalt 4 geocacher längs med milspåret ute vid Tveta motionsspår. Jag har varit vid första cachen tidigare men inte hittat den så idag var jag lite mer bestämd på att verkligen gå till botten med att hitta den.

Längs med Tvetamilen

Första sträckan ut till Tveta # 1 Bron gick smidigt och denna gång så fick jag en känsla för var burken var gömd. Loggade den och hastade vidare. Nästa cache Tveta # 2 Tunneln hittades ännu snabbar och jag var nu taggad av framgången. Nu var jag på väg på Tveta # 3 Berget . När jag tittade på GPS:en så tänkte jag rakaste vägen och svår lite över klättrandet. Väl uppe så letade jag där min gps nollade men hade inget flyt med att hitta någon cache där. Jag letade länge och väl både högt och lågt och började efter ett tag att vidga radien rejält. Ingen som har loggat found på nästan en månad och med historik om att cachen rört på sig mha djur så avbröt jag letandet och fortsatte min vandring. Insåg att det är lika långt tillbaka som det är att gå vidare på milspåret så jag fortsatte.

Tvetamilen angränsar till gamla Almnäs militärområde

Det blev en trevlig promenad i skogen och två cacher loggade. Jag DNF:ade en cache men har ändå de uppgifter som krävs för att hitta finalen Tveta # 4 Huggormen. Hade inte möjlighet att logga den idag dock. Den får jag återkomma till.

Kartvy i GPS:en under tvetarundan

Tveta # 3 Berget

hittaut.nu stolpe

Nästn som geocaching. I våras fick vi en fin detaljerad karta över Södertälje utgiven av hittaut.nu. Den kartan sitter på väggen i köket och idag så hittade jag en refernspunktsstolpe. Nästan som geocaching. :)

hitta ut nu

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

2 Responses to “En mils vandring för två geocacher”

 1. Annika - Team Vildmark
  september 12th, 2010 @ 13:22

  Det låter som om du fick en bra dag ute i skogen – även fast du missade eventet i Sollentuna. Men nu har du ju en massa roliga burkar här norrut som du kan besöka en annan dag! Om du kommer hit så hör av dig så bjuder vi på fika ;-)

 2. drpeel
  september 13th, 2010 @ 17:18

  Tack Annika! Det är alltid trevligt i skogen. Som sagt väldigt synd att jag inte hade möjlighet att komma på ert som det verkar väldigt lyckade event.

  Men jag har ju nu stora anledningar att åka lite norrut för trevlig geocaching. :)

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv