Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Södermalmsrunda med mugglarsvåger

Posted on | oktober 11, 2010 | 2 Comments

En pubrunda har varit under planering en längre tid med svågern Patrik G och redan tidigt i planerna så tyckte vi att en geocachingrunda kunde inkluderas i denna runda.

Lördagen den 9/10 var det då bestämt att vi skulle träffas. Jag anlände till Medis strax efter kl 13:30 på eftermiddagen. På pendeln upp hade jag fått en mail om att cachen GC2EE30 Fatburen Södermalm hade enablats igen efter en tids underhåll. Det var ju väldigt passande då vi i princip befann oss under 200m från den. Vi loggade den sedan gick vi till Pelikan och planerade lite geocachingstrategier, hur och i vilken ordning vi skulle gå.  Under tiden tog vi ett par öl på denna klassiska och mycket trevliga restaurang.

PG planerar cacher på Pelikan

Med lite värme innaför västen och kartan utstakad gav vi oss iväg. Eftersom jag redan loggat en hel del cacher på Södermalm så hade vi bestämt oss på ett visst område där jag hade flest ologgade.  Bleckanserien och Lummeserien var ju några som passade utmärkt i våra planer bl a. Vi begav oss först nedåt Hammarbyslussen  och cachen GC145EG Mellan sött och salt / Between fresh and salt där vi först väntade ut en slussning och sedan snabbt letade rätt på cachen.

Hammarbyslussen

Därefter blev det en sicksackpromenad i Blecktornsparken med cacherna CG16BJF Bleckan 4GC168WE Bleckan 3,
GC1R848 Lumme 3GC133XM Bleckan 2GC22ZMR Lumme #8 som gav oss en fin promenad i området och parken.

Patrik G hade nu börjat få upp cacheögat och plockade snabbt fram den ena cachen efter den andra. Det gick av bara farten. Nu när vi stod i bortre delen av parken upptäckte vi att vi missat att vi skulle ha loggat GC1NBA3 Sovjet anfaller och nu beslutade vi oss för att ta den på tillbakavägen (med buss) istället.

Nu begav vi oss istället mot GC1Z6MN Barnängen och den hittades snabbt och enkelt. Nu hade vi en cache som var disablad framför oss men vi tänkte att den kanske finns kvar och är loggbar trots 1 tidigare DNF GC1V23M Ninjafisk. Vi hittade nog rätt ställe men cachen, som i och för sig ska vara annorlunda, verkade ändå lysa med sin frånvaro så vi gav oss vidre på räden.  Nästa cache i vår väg var GC239E3 Första spårvagnen och den var riktigt snyggt gömd.  Efter den så gav vi oss upp på Kvastmakarbacken för cachen GC21DDK Kvastmakarbacken. Här var det Patrik G som fick syn på cachen först (iaf vad vi misstänkte kunde vara cacahen). Med lite misstänksam hand konstaterade vi med ett gott skratt att vi hittat rätt. Synnerligen rolig och snygg gömma. Fin utsikt härifrån. Nu begav vi oss mot Fjällgatan och GC1DBGG OTTT #7 – Fjällgatan vilken snabbt kunde lokaliseras och loggas.

Ninjafisk (som tyvärr var disablad)

Utsikt Kvastmakarbacken

Nu var vi hungriga och i samma veva fick vi en inbjudan till Lena som bor på Folkungagatan att vi kunde få komma hem dit och titta på Modo-SSK. Vi skulle bara ta bussen bort till Skanstull för att göra ett försök på Sovjet anfaller,  det hade nu blivit mörkt och vi hade inte med någon ficklampa. Vi letade på det som var mycket troligt gömställe, men hittade inget. Vi ville inte treva alltför mycket på måfå på platsen då där fanns en hel del trasiga flaskor och annat skräp. Tyvärr en DNF som vi motvilligt gav upp. Nu tog vi bussen tillbaka och köpte lite sushi och gick hem till Lena och tittade på hockey. Tyvärr torskade SSK med 3-6 men man kan ju inte få allt. Efter hockeyn gick vi ned till Bishop Arms och drack lite IPA och dubbel IPA.  Sedan var det trött hemfärd efter en lång och trevlig dag.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

2 Responses to “Södermalmsrunda med mugglarsvåger”

 1. patrik gustafsson
  oktober 11th, 2010 @ 18:33

  Mycket trevligt var det ! Jag var nästan påväg att gå ned och kolla in ”sovjet anfaller” när jag var på väg hem idag.

 2. Fredrik
  oktober 11th, 2010 @ 22:13

  Låter som att ni hade trevligt.

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv