Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Google Music och scrobbling till Last.fm

Posted on | augusti 14, 2011 | 3 Comments

Nu har jag börjat testa Google Music Beta lite mera. Jag har laddat upp mitt iTunes bibliotek på lite drygt 10600 låtar och har nu tillgång till dem från upp till 8 enheter över internet. Det jag var mest orolig över var scrobblingen men har nu läst på lite och ser att det finns lösningar. För Firefox och Chrome finns det scriptlösning man kan ladda ned och installera. För Firefox krävs Greasmonkey. Här hittar du mer information om hur du går tillväga. Jag har testat ovanstående script med Chrome och det fungerar kanon.

Till min stora förvåning så såg jag att Last.fm scrobblingen automatiskt började scrobbla låtar på min Androidtelefon. Jag hade inte ändrat några inställningar. Det jag senare också märkte var att den verkar scrobbla lite när den vill. Vet inte om det är Last.fm appen som är instabil eller om det är Google Music Beta appen. Jag ominstallerade och nollställde båda apparna men det blev inte stabilare.

 

 

 

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

3 Responses to “Google Music och scrobbling till Last.fm”

 1. Tomas
  augusti 14th, 2011 @ 21:30

  Scrobbla var ett nytt uttryck. Vad e d? Snygg design på bloggen föresten. Har inte varit inne ock kikat på länge som du förstår.

 2. drpeel
  augusti 14th, 2011 @ 22:43

  Hej! och tack! Scrobbla är att en musikspelare man använder skickar info till last.fm som är en musikcommunitysajt. Då får man listat vilka låtar/grupper/album man lyssnat på. Jag har kört det sedan 2008, se min last.fm profil här: http://www.lastfm.se/user/drPeel

 3. drpeel
  augusti 16th, 2011 @ 23:24

  Eftar att ha uppdaterat androidappen Music beta by Google till 3.0.1 (tidigare ver 3.0) så verkar scrobblingen stabilare ifrån mobilen.

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv