Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Vinteraktiviteter

Posted on | februari 14, 2011 | No Comments

Barnen erövrar Snow Hill

Vintern bekräftar sig och det är väl inte helt fel eftersom det fortfarande är februari. I torsdags kväll och natt  föll ca 30 cm snö och det blev som vanligt kaos i trafiken och kollektivtrafiken i synnerhet. Det är  märkligt att det alltid ska bli så. Jag bestämde mig för att promenera till jobbet istället för att ta bilen. Det var lite knöligt på alla oplogade trottoarer men det gav lite gratis motion och frisk luft.

I fredags kväll så löste jag en mystery geocache jag klurat på en tid. Jag hade mailat cacheägaren om de alternativ jag kommit fram till och fick ok på de lösningar jag kommit fram till. Nu behövde jag dock även komma på slutknorren för att få fram koordinater. Jag hade några alternativa lösningsförslag men inga gav grönt i geocheckern. I lördags morse gav jag mig ut för att testa den mest troliga uträkning och döm om min förvåning och osaliga lycka när jag fick fram en burk och en med tom loggbok. Cachen var Svampkunskap 1 av Krissedan

Lina naturreservat

Senare under denna fantastiskt fina dag gjorde jag ett besök ut till våtmarksstigen ute i Lina naturreservat. Det är ett ställe jag besökt tidigare för att lösa och logga cachen Lina naturreservat Våtmarksstigen av LadyBC. Vid mitt tidigare besök hade jag lite svårt att ta reda på delstegen eftersom de var lite översnöade. Det gick ändå att få fram rätt saker men jag räknade helgalet, som jag brukar göra när jag löser Multicacher. :) Idag skulle det nog varit betydligt svårare att få fram ledtrådarna så jag var glad att jag hade slutkoordinaterna klara. Nu var det bara att ta sikte på målet. Det blev pulsande i 30 cm nysnö och det var lite kämpigt. Otroligt fint är det i området kring våtmarksstigen och i vinterskrud var det sagolikt. Det hade nog varit lättare att ha åkt skidor istället i alla fall.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

   None Found
 • Arkiv