Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Bidrag till Explore på flickr

Posted on | september 5, 2011 | No Comments

Två gånger i år har jag lyckats få med mina bilder till Explore på bildsajten flickr. Hur detta urval görs vet jag inte och jag vet inte vad som utmärkt dessa två bilder bland mina. Det är dock lite roligt och hedrande att komma med. Bilderna som kommer med på Explore får ju större publik.

Båda mina bidrag som kommit med till Explore har varit bidrag till olika teman på Fotosöndag. Första bidraget var under temat  ”Blues” och nu senast i temat ”Kaos”

I senaste temat ”Kaos” fick jag snabbt i huvudet frasen ”Kaos är granne med gud” från  Erik Johan Stagnelius dikt ”Vän! I förödelsens stund” som slutar med ”Därföre gläds, o vän, och sjung i bedrövelsens mörker: 
    Natten är dagens mor, Kaos är granne med Gud.” Tunga tankar och ord.

När jag nämnde idén till min fru så sa jag att det vore ju perfekt om man hade en granne som hette Gudmunsson eller något liknande. Min kloka fru sa då att det är väl bara att göra en namnskylt och stoppa in i brevlådeskylten. AH! Smaart! Jag skrev ut en namnskylt med GUD och använde ett typsnitt som efterliknar gammal dynamotejptryck. Fem minuter innan midnatt på lördagsnatten var jag ut och bytte skylt på vår dörr och fotograferade.

Resultatet efter lite behandling i datorn blev detta:

Kaos

Kaos - Fotosöndag 4/9

Mitt första bidrag som kom med i Explore var lite ljusare och humoristiskare. Det var den 5:e juni och temat för Fotosöndag denna gång var ”Blues”. Hade lite olika idéer men kom sedan på blues med ”Det är måndag morgon och mitt huvud känns så tungt” dvs Gräsänklingsblues med Povel Ramel.

Jag bestämde mig för att ta kortet direkt efter vår frukost hemma i köket. Jag ville dock ha en ”rak” bakgrund, dvs inga tavlor eller tapeter. Jag klädde därför om del av köket med stora vita papper som jag nålade upp.  Jag skrev ut en kalender med måndag 6/6 2011 (dvs nästkommande dag) för att skapa en overklighetskänsla genom att dokumentera något i nära framtid som inte har ägt rum. Jag valde också som bild till kalendern ett av mina tidigare Fotosöndagbidrag där jag klipper gräset ute vid torpet när det är fullt med snö ute. Temat då var Ljud” och det bidraget finns här . Jag valde även att skiva ut en pappersklocka också det för att leka med kontrasten mellan verkligt och overkligt.

Nu var det bara att rigga kameran och däcka i filtallriken. Kortet var en ”one shot” och jag jusetrade ljus och färgtonen i bilden i datorn för att få fram en aningens blå/grön/turkos ton över bilden.  Det visade sig att denna ton gick väldigt bra ihop med alla detaljer i bilden, filförpackningen, min morgonrock och bordets duk bl a.

Här är det bidraget:

Blues - Fotosöndag 5/6

Det är naturligtvis inget självändamål att få sina bilder med i Explore på flickr, men det är som sagt lite roligt. Antalet visningar ökar och man blir sporrad att utveckla sig och sina idéer ännu mer.

 

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv