Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Apotek Hjärtat – Kiss My Ass

Posted on | augusti 22, 2011 | 3 Comments

I fredags gick jag till Apotek Hjärtat som ligger närmast och mest centralt samt att det  har varit det ställe där jag hämtat ut medicin under alla år. Eftersom jag inte behövde medicinen på en gång så stoppade jag den i medicinskåpet  direkt när jag kom hem.

OBS! Bilden är manipulerad

I söndags hade jag behov av medicinen och skulle öppna den. Det som förvånade mig på en gång var att locket inte var förseglat och när jag öppnat burken ligger det i toppen en plastpåse nedknölad. Jag lyfter på plasten och där ligger pillren.

En viss osäkerhet spred sig i kroppen om man över huvud taget skulle våga äta medicinen. Jag rådfrågar lite i familjen, på facebook och på Twitter. All respons är entydig. Lämna tillbaka. Reklamera. Ät inte.

Måndag morgon gick jag tillbaka till Apotek Hjärtat och undrade om det verkligen skulle se ut så här. Jag berättade om att den inte var förseglad och att det såg ut som det gjorde. Apotekaren såg fundersam ut och även om hon inte sa något så såg hon ut att hålla med om att det såg mystiskt ut.

De var några apotekare som rådfrågade varandra och de öppnade flera förpackningar, alla oförseglade och med plastpåsen i toppen. De öppnade en annan storlek av förpackningen, samma där. Någon alternativ förpackning, typ karta i kartong hade de inte.

Nu ville jag reklamera produkten och det var inga problem. Nästan. De tog tillbaka produkten och skrev mitt personnr och telnr på en lapp. Några pengar kunde jag inte få tillbaka. Deras system kunde inte hantera det. De skulle höra av sig inom ett par dagar och meddela om och hur jag kunde få tillbaka pengarna.  Det fanns inte utrymme för vidare diskussion i den frågan mer verkade det som. Nu bad jag att få en utskrift på mina receptuttag så att jag kunde se att de backat mitt uttag, men det gick inte heller. De måste avvakta reklamationen. Förmodligen måste leverantören acceptera reklamationen innan det händer något.

Direkt från plattan?

Vid det här laget hade jag tröttnat på Apotek Hjärtat rejält och ville nu bara ha klart med att receptuttagen nollställts så jag kan vända mig till ett annat apotek. Jag gjorde tydligt över att de förlorat en kund vilket bemöttes med ett snett litet leende. Vi hämtar ut stora mängder epilepsimedicin under ett år till vår son och från och med nu kommer jag aldrig hämta ut den på detta apotek.

Vid flera tillfällen besvärade sig personalen med undanflykten att de är tvungna att köpa in den för månaden billigaste produkten.  Jag trodde i min vildaste fantasi att avreglering av apoteken och konkurrensutsättningen skulle leda till att de olika apoteken var måna och värnade om sina kunder. Men ack så fel man hade. Service och kvalitet ligger på minimum och det är bara kunderna som förlorar på det.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

3 Responses to “Apotek Hjärtat – Kiss My Ass”

 1. @jrgne
  augusti 22nd, 2011 @ 12:04

  drpeel Jag tycker att det låter som en rätt allvarlig händelse. Jag skulle kolla med Läkemedelsverket (el. motsv. instans).

 2. Berra Hedkvist
  augusti 22nd, 2011 @ 21:14

  Jag föreslår ett samtal med lokaltidningen. Du har ju redan en kontakt där från ett tidigare problem. Och, som sagt på FB; Så kan det se ut när man får akutmedicin personligen levererad som inlagd på sjukhus av legitimerad sjuksköterska eller läkare, men på ett apotek… – Nej, nej, nej!

 3. drpeel
  augusti 22nd, 2011 @ 22:06

  Apotek Hjärtat var inte mycket till ”serviceminded” i min kritik eller önskan till reklamation. Till slut gick det bra med reklamation och på kvällen fick jag även pengarna tillbaka. Deras bemötande gör att jag i största mån undviker detta apotek. Nu är det tillverkaren Mylan http://www.mylan.se/sidor/om_foretaget.aspx som förpackar och säljer detta läkemedel i denna form. Jag har även varit i kontakt med Läkemedelsverket och framfört min kritik. Det de svarar är att de är de som för den månaden erbjuder billigast läkemedel som apoteken ska använda i första hand.

  Gick till Apoteket och fick samma medicin men annan tillverkare (som Apotek Hjärtat inte hade i lager) som var förpackad i inplastade kartor i kartong.

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv