Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Bäst musik 2000-2009: lite av mitt tidiga 2000-tal

Posted on | oktober 1, 2009 | No Comments

Har börjat titta lite på mina urval till 2000-2009 års bästa låtar. Jag länkar ut lite YouTube klipp på musik som jag lyssnat på under denna period. Det är inte säkert att det är just detta jag kommer att välja, men det är en spegling av i vilken härad musiklyssnandet var. Här är det tidigt 2000-tal med några riktiga godbitar.

YouTube Preview Image

St Germain – Rose Rouge (2000)
Inser att mitt tidiga 2000-tal tar sitt avstamp i sena 90-talets big-beat, techno, house electronicmusik som ledde mig in i jazzen. Här en härligt jazzigt stirrig låt.

YouTube Preview Image

Little Computer People – Little Computer People (2001)
Jag köpte denna cd från en kanadensisk sajt, hittade den inte någon annan stans. Little Computer People är fantastiskt bra elektro pop med inriktning på retro. Coolt, snyggt och riktigt kul att lyssna på.

YouTube Preview Image

Stereo Total – Wir Tanzen im 4-Eck (2002)
Stereo Total, denna totalöverraskning som var förband till The Strokes på Cirkus. Jag och Patrik G blev helt betagna av denna duo och allt sedan dess är Stereo Total ett återkommande favvoband.

Jag vill ju inte avslöja allt för mycket vad jag kommer att välja ut och detta är bara ett urval av låtar och grupper som jag har i mina urval. Det är mycket jobb kvar med att sortera ut det jag vill ha med. Dessa tre exemper är från tidigt 2000-tal och snart kommer jag med några bidrag hämtade lite längre fram i 2000-talet.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv