Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Einstuerzende ”Pepparkaks” Neubauten

Posted on | december 10, 2009 | No Comments

Förra helgen var det dags för den numera djupt rotade traditionen att bygga pepparkakshus. Det är en tradition som jag och min familj haft tillsammans med min syster och hennes familj sedan många år. Det är en högt uppskattad happening med mycket improvisation och skaparglädje. Vilka som gör mest eller har roligast, vi vuxna eller barnen siar de vise om än idag.

Stommen klar

Stommen klar

Ã…rets pepparkakshusbygge gick enligt planerna och det var vi ”stora” som smälte socker och satte ihop stommen, barnen i åldrarna 2-16 fick sedan äran att dekorera. Vi andra kan och ska inte heller låta bli att även vi hjälpa till med dekorationen. Det finns en tendens till att det sätts på lite för mycket godis på taket, men eftersom mycket av godiset hamnar i diverse magar istället brukar det gå vägen.

Cool snögubbe på plats

Cool snögubbe på plats

Här är våra pepparkakshus klara

Här är våra pepparkakshus klara

I år brakade taket på ena sidan redan vid ihopsättningen av stommen. Det hela lagades med smält socker och höll ett tag. Under hemtransporten bröts det itu igen och nu några dagar senare har hela huset sakta men säkert brakat ihop.

Einstuerzende "Pepparkaks" Neubauten

Einstuerzende "Pepparkaks" Neubauten

Bara att krascha och äta upp, eller?

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv