Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Södertäljeporten

Posted on | mars 17, 2010 | No Comments

Telge Bostäder planerar tydligen att bebygga Stockholmsberget beläget i stadsdelen Grusåsen i Södertälje ytterligare. Runt Stockholmsberget finns i dag Södertäljes första höghus byggda i slutet på 1950-talet. Nu planeras det nybyggnad av  bostäder runt berget. Spontant känns det inte som någon höjdare mest för att Stockholmsberget i sin nuvarande existens är ett ställe där vi trivs att vara i.

Södertäljeporten planeras

Fick denna information idag (17/3) via Telge Bostäders informationstidning och bygget är planerat till 2012 om beslut fattas. Återstår att se hur det går med det hela.

Planer på nya bostäder på Stockholmsberget

Det finns och har funnits en tid ett antal byggprojekt i stan. Dels vill man förnya och expandera stadskärnan, dels vill man förnya och utvidga vissa kringområden. Det har varit ganska massiva motstånd mot förändringar i centrum bl a Marenområdet. Det känns lite kluvet vad som är bra eller inte. Staden måste ju utvecklas och då måste förändringar ske. Frågan är ju bara var och hur.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

   None Found
 • Arkiv