Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Born Sandy Devotional – musiknostalgi anno 1986

Posted on | mars 22, 2010 | No Comments

The Triffids - Born Sandy Devotional

Musiknostalgi anno 1986. Året efter jag slutat gymnasiet och samma år jag slutfört lumpen och man ingått i det så kallade ekorrhjulet. Fylld av gymnasie- och lumparångest kastades man ut i verkligheten, singel och vinglig. The Triffids LP ”Born Sandy Devotional” blev ett av många andningshål för egen del i all frustration. Kan tyckas löjligt på ett sätt, men att välja mellan Iron Maiden eller Bruce Springsteen väljer jag då 100 gånger om The Triffids och sannerligen ”Born Sandy Devotional” med den episkt tragiska ”Wide Open Road” som ekade i min twiligthzone mellan tonår och vuxenliv och för att inte tala om ”Tarrilup Bridge” och ”Stolen Property” som så hjärtskärande att endast Nick Cave kommer upp i samma klass.

Smaka bara på titeln: ”Born Sandy Devotional” och så det coola att albumets titel inte har någon motsvarande låt på skivan, utan kommer som en liten passus på lågbudgetskivan ”In the pines” som även den släpptes senare 1986.

Skivomslaget är ett av de vackraste som gjorts, fotot och typsnitten ja allt i en fantastisk helhet. Jag hade som inspiration i flera år utgångspunkten i färgsättningen för mitt eget måleri i just detta skivomslag.

Nu är det ju så fantastiskt att man kan dela med sig på ett enkelt och smidigt sätt i och med Spotify, så här kommer hela Born Sandy Devotional:

The Seabirds
Estuary Bed
Chicken Killer
Tarrilup Bridge
Lonely Stretch
Wide Open Road
Life of Crime
Personal Things
Stolen Property
Tender is the Night (The Long Fidelity)

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv