Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Slutsnusat!

Posted on | mars 23, 2010 | No Comments

Det finns två sätt att sluta snusa eller röka med för den delen, dvs att bli kvitt ett nikotinberoende. Det ena sättet är att trappa ned och det andra sättet är att sluta tvärt. Go Cold Turkey so to speak. Vilket sätt som är bäst är svårt att säga men man kan väl ändå påstå att det är individuellt. Själv valde jag ett abrupt slut. Rakt av utan någon som helst nedtrappning eller nikotintuggummi eller plåster. Det var tufft, verkligen tufft i några dagar. Efter ett tag började nikotinberoendet avta och det hela började mer och mer handla om psykologiska handlingar och beteenden istället som man fick stävja på lite andra sätt.

Slutsnusat

Nu har jag varit nikotinfri i två månader. Den 23/1 -2010 bestämde jag mig för att ta min sista snus och nu har det gått två månader och i princip så är det inget problem längre. Visst, det har hänt väldigt mycket under dessa två månader som pressat min karaktär. Dels krocken med bilen, Olivers operation, min matstrupskatarr, alla möten och utredningar med Linus, Fannys akutsjukresa i helgen som var. Men under alla dessa påfrestningar har jag stått pall utan några större problem. Nu känns det bara skönt att inte vara beroende, man känner sig mer fri och alla pengar jag la på snus har jag nu stoppat undan till någon belöning längre fram.

Nackdelar då? Jo, en stor nackdel som jag inte har någon annan förklaring till är att jag ökat i vikt ca 4-5 kg under denna tid, trots att jag promenerat till och från jobbet nästan i en månad. Det gör ca 7 km promenad varje dag. Sedan vet man ju inte huruvida matstrupskatarr m.m. skulle uppkommit eller inte. Svårt att sia om men nu jobbar jag på med nästa inriktning, LCHF-kost.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv