Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Sammmanställer #Mina21

Posted on | november 8, 2010 | No Comments

Genom åren, eller i alla fall sedan 1999 så har jag och ett kompisgäng samlats och sammanställt olika typer av musiksammanställningar. Första sammanställningen vi gjorde var 90-talets bästa låtar. Sedan har det fyllts på med 80-talets bästa, 70-talets bästa, bästa filmmusik, bästa cover, bästa svenska låt med mera. Senast ut i raden var förra höstens musiksammankomst och samling som kom att avhandla 2000-talets bästa låtar, 2000-2009.

När jag via twitter såg @sundhult lista på bloggen blog.sundhult.com #Mina21 blev jag taggad att även jag lista upp #Mina21. Lätt match tänkte jag det är väl bara leta upp mina gamla sammanställningar och plocka ut det bästa ur listorna. Inte så lätt som man kan tro, jag kommer även gå igenom min profil på last.fm för att få en liten överblick i vad jag faktiskt lyssnat på (som har scrobblats vill säga). Last.fm har varit aktiverat sedan juni 2008 och visar en del av all musik jag lyssnat på bla i datorn via iTunes och Spotify och även nu på senare tid även vad jag lyssnar på i min HTC Desire med vanliga muskprogrammet eller via Grooveshark. Grooveshark fungerar även som musikspelare hemma och på jobbet som alternativ till Spotify. Spotify är ju tråkigt nog blockerat i brandväggen på jobbet, men Grooveshark går utmärkt.

Nu återstår bara att gå igenom tidigare listor och lyssna igenom och värdera om vilka som kvalar in till mina21. Det kommer inte bli lätt och det kommer ta lite tid men angenämt arbete blir det. FÖrhoppningsvis kommer jag att ha satt upp en Spotifylista samt skrivit motiveringar ikväll.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv