Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Ett VIKTigt blogginlägg

Posted on | december 5, 2010 | No Comments

Den 23:e januari bestämde jag mig för att sluta snusa. Jag bestämde mig på lördagskvällen att gå ”Cold Turkey”. Sedan dess har jag lyckats bra med att stå emot suget. Det har nu gått mer än 10 månader och jag är sjukt nöjd och stolt med det. Tillbaka till januari, den 28/1 var jag och hämtade min dotter på dagis och vi skulle hem. Övriga familjen var redan hemma. Halvvägs hemma svängde en bil ut mitt framför mig där jag kom körande . Jag hade företräde och han skulle ha väntat, det gjorde han inte. Jag gjorde vad jag kunde men körde in i sidan på hans bil. Inga personskador som tur var. Han dömdes som vållande och jag behövde inte lägga ut en krona på eländet.

Nåväl det var inte det jag skulle prata om. I och med olyckan så hamnade bilen på verkstan och eftersom jeppen jag krockade med inte hade någon som helst försäkring så blev det lite pappersarbete och telefonsamtal innan allt stod klart vem som skulle stå för vad och hur verkstaden skulle göra. Under denna flera veckor långa tid utan bil promenerade jag till jobbet. Det är ca 3,5 km dit och sedan naturligtvis lika långt tillbaka hem vilket ger en total promenad per dag på ca 7km.

När sedan bilen var tillbaka fortsatte jag ändå med mina långpromenader, men inte alls i samma utsträckning som tidigare. Däremot så började jag i april att cykla en hel del.

YouTube Preview Image

Vart jag vill komma är hur mycket vikten påverkats i och med att jag slutat snusa. Som sagt i januari och februari promenerade jag till och från jobbet, sedan började jag ta lite andra långpromenader. Från april och framåt började jag cykla en hel del. Det blev turer med mountainbike och de första rutterna var grusvägar och asfaltsturer på ca 1 mil. Senare fann jag min favoritrutt på knappt två mil med varierad terräng som innehöll, asfalt, grusvägar och  skogsstigar. Finns lite dokumenterat i filmen ovan.  Från januari fram till juli så kan jag säga att jag först gick upp några kilo som jag sedan tappade när jag fick upp kontinuiteten på cyklandet till ett par tre gånger i veckan. Jag låg då på samma viktnivå som jag gjorde i början av 2010.

Under sommarsemestern hände dock någonting. Jag slutade cykla regelbundet, jag gick inte direkt några promenader och jag rörde inte på mig alls egentligen. Efter sommaren och in på hösten uteblev också all typ av motion. Det resulterade i en viktuppgång på ca 14 kilo och nu börjar jag känna av stora besvär med den uppgången.  December och julhelger är ju inte någon höjdare ur ett viktnedgångsperspektiv men jag får väl som så många andra satsa på ett nytt liv efter nyår. Det måste bli en ändring, helt enkelt.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

   None Found
 • Arkiv