Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Rundgång

Posted on | januari 15, 2011 | No Comments

Upptäckte en spännade grupp, Weekend och deras album Sports. Det fick mig att skriva ned några rader om mina musikaliska upplevelser.

Här är en Spotifylänk till albumet: Weekend – Sports

Kan aldrig glömma den sekund då jag stod i den lokala skivaffären i stan och hade valt att få lyssna på The Jesus And Marychain’s single ”Never Understand”. Jag knockades baklänges. Fick en darrig känsla i hela kroppen. Blev stressad och samtidigt kav lugn. I huvudet skrek en röst: Det är så här musik ska låta, jag har väntat på att få uppleva musik som låter såhär. Jag var 18 år och nyfrälst men inte i en traditionell Jesus, det här var The Jesus And Marychain.

The Jesus And Mary Chain – Never Understand

Jag upptäckte med detta även Velvet Underground och då öppnade sig ögonen och öronen för musik ännu mer. Här fann man skiva efter skiva med fantastiskt bröl och rundgång blandat med skört och vackert i en salig blandning. Jag började också upptäcka Sonic Youth med sina fantastiska gitarrhanterande. Ett av de få band som kan bemästra rundgång på ett så brutalt, bra, effektivt och vackert sätt. Lägg till en ackordslående kvinnlig bassist på det. Under 2000-talet har jag väl närmast lyssnat på Electrelane med samma respekt och njutande av skramlig, skev, skränig rock i bl a Sonic Youth’s anda.

Sonic Youth – Death Valley ’69

När jag nu i januari kom i kontakt med gruppen Weekend, en trio från San Fransisco så slogs jag med häpnad. Det var som om att öppna skafferiet där man hade stoppat in The Jesus And Marychain och Sonic Youth. Där kom också Joy Divison fram, David Bowie och Velvet Underground.

Joy Division – Incubation

The Velvet Underground – Run Run Run – Album Version (Mono)

Electrelane – Bells

Allt alldeles förträffligt trevligt att lyssna på trots att det känns att man hört det förut. Weekend stjäl av de bästa och gör det bästa av det och det blir fantastisk lyssning.

Weekend – Coma Summer

Jag bara älskar rundgång, blandat med rätt ingredienser så är det oslagbart.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv