Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Surt sa räven när Groundspeak drog åt snaran…

Posted on | januari 18, 2010 | No Comments

Har nu konstaterat att efter Groundspeak’s uppdatering av geocaching.com och lite andra ”politiska” properiära beslut så har de beslutat att minska ned på scripttraffiken på deras sajt så att Geocachingprogram som bl a GCzII och Geoscout förlorar en del funktionalitet. Det går inte längre att ladda ned cacher i närheten av ens postion eller efter en given adress, dvs det går inte att ”prata” med gc.com’s databaser via dessa applikationer. Det är tråkigt eftersom det just var styrkan hos desssa applikationer. Groundspeak har även med samma bakgrund begränsat vissa makron i GSAK som traffikerar deras databas lite för mycket enligt dem. Groundspeak skulle kunna lösa detta med att ge ut en API som programutvecklare kan använda istället för att scripta mot servern, men det spåret har Groundspeak inte valt att ta.

Om det löser sig eller inte med funktionaliteten och styrkan med GCzII vet ingen just nu, men jag bevakar ”ärendet”. Geoscout verkar jobba hårt på en ny version av programmet, men det verkar i skrivande stund som om det är lite delade meningar om hur bra det fungerar. Lustigt nog, eller självklart,  fungerar Groundspeak’s egna appar för iPhone och inom kort också Androidapp för geocaching. Windows Mobile drar ytterligare ett kortare strå i användbarhet.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv