Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Vignette för Android

Posted on | december 6, 2010 | No Comments

Jag har testat ett antalt olika kameraapplikationer för Android och jag måste säga att jag fastnat mest för Vignette. Det är en kameraapplikation som har ett stort utbud av effektfilter. Det som tilltalar mig är att effekterna inte förstör utan mer förhöjer bilderna. Många kameraapplikationer med ”försämrings” effekter gör just det, försämrar bilden och ger onaturliga effekter. Vignette innehåller ca 60 kamera och filmeffekter och ca 20 ramar och resultaten blir fantastiska. Mobiltelefonen jag har använt är en HTC Desire. Om man är sparsam med extremeffekter och inställningar blir resultaten oftast förvånansvärt bra. Applikationen finns som gratisvariant men med lite begränsade funktioner som upplösning m.m. För under 30 kr så får man all funktionalitet och den stödjer kameror med upp till 8 MP.  På Desire med 5 MP så fungerar det helt utan problem.

Vignette for Android - foto: Patrik Lindskog

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv