Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Mellandagscaching i Katrineholm 2010 – Geocachingevent

Posted on | december 30, 2010 | No Comments

Jag har inte ställt väckarklockan sedan sommaren 2001. Inte förrän nu. På kvällen den 27/12 ställde jag klockan på 06:00 för att vara säker på att komma upp och iväg för att hämta upp wellners runt 7-7:30. Klockan 05:55 den 28/12 vaknade jag, fem minuter innan väckarklockan skulle ringa.

Nu var det bara att koka en panna kaffe äta en smörgås och packa ned lite utrustning, GPS, mobil, batterier, fällkniv, extrakläder, sladdar och lite annant smått och gott. Strax innan 07:30 hämtade jag upp wellners hemma hos honom och vi for morgontrötta iväg på Katrineholm och geocachingeventet ”Mellandagscaching i Katrineholm 2010

Det var riktigt halt på vägarna och fortfarande mörkt så vi tog det relativt lugnt. Resvägen över Gnesta och Flen gav inte så mycket cacher längs med vägen men vi tog Kyrkor runt Båven #7 Björnlunda och sedan även Änkans TB-hotell.

Väl framme i Katrineholm strax innan 09:30 begav vi oss till Konditori Sultans där eventet skulle starta. Det var redan full aktivitet och vi hälsade oss fram och satte oss ned och avnjöt en räkmacka och ett par koppar kaffe. P4 Radio Södermanland var där och gjorde reportage och du kan se och höra mera här: P4 Radio Södermanland reportage om geocachingeventet

Mellandagscaching i Katrineholm 2010

wellners följer B.O.Ms väg till eventet via Glympse ;)

Strax efter kl 11 samlades vi utanför och kuverten med eventets cacher delades ut. Det började trampas på lite nu för många vill ju iväg på FTF-jakt. Vi, jag drpeel, B.O.M och wellners drog iväg i  B.O.M.s bil och vi tog sikte på Nävetorpskyrkan och där fick vi vår första och enda FTF för dagen. Nästa cache vi tog sikte på låg inte långt bort men när vi svängde upp på parkeringen så såg vi redan geocachare som loggade cachen. Det var KIF – Stadens stolthet. Nu insåg vi att de flesta FTF chanser var körda och vi ändrade vår taktik till att istället ta cacher oavsett om det var eventcacher eller inte. Vi for runt lite och loggade rondellcachen Stenmuren, 2:an, Allt är inte OK samt Truck Stop på ett bräde.

B.O.M och wellners i startgroparna

Loggande av KIF

Cacheloggning

Därefter bestämde vi oss för att logga en mystery vi löst innan och i och med detta begav vi oss mot Djulö utan att avslöja allt för mycket. Här sitter vi tre karlar med GPS:er i händerna och Melina i B.O.M som rattar cachemobilen, vi säger höger, vänster, sväng nu, NEJ! inte så, du skulle svängt så. :) Diskussionerna höll på gå heta inne i bilen men när vi väl stannade och gick ut och letade efter Djulö kvarn var det full fokus på cacheletandet igen. Här höll vi på att ge upp innan jag envist fick syn på något misstänkt och voila där var cachen.

Loggning av Djulö Kvarn

När vi ändå var i området löste vi multin Stora Djulö och det var inga problem att hitta burken på slutkoordinaterna. I området loggade vi också Bollen är rund.

Undrar om det finns någon cache här?

Eller finns det en cache här?

Efter Djulö begav vi oss iväg på lite obestämda mål, vi hade lite olika ologgade gömmor i Katrineholm. Vi passerade Var är indianen och jag och wellners hoppade av bilen i farten och sprang upp och loggade. Sedan ned och invänta B.O.M med bilen för hastigt inhopp igen och iväg mot nästa mål.

Indianen

Vi tog sikte mot en mysteryfinal men väl på plats kändes det inte rätt varpå vi avbröt den och gav oss vidare till Bron, det blev till att parkera i ett villaområde och sedan en lite kortare promenad ut till en bro. Lite smidigt klängande över broräcket gav snabbt resultat i ännu en lyckad logg.

Har man inget roligare för sig kan man stå och trycka under en bro

B.O.Ms cachemobil

Nu var vi lite på jakt efter mysteryn Klur på tur och bestämde oss för att leta fram lite ledtrådar och samtidigt logga lite cacher. Vi loggade bla Byxgöken, Katrineholms kyrka och Gamla vattentornet.

Nu började en liten period av nedgång. Vi fick någon DNF, skippade vissa cacher pga avsaknad av rätt utrustning samt mysterys som inte gav något vid startkoordinaterna, lite felräknad multi med mera, lite trist med sådant som bara stjäl tid utan att ge utdelning. En sur DNF vi verkligen gav ner lite tid och ansträngning på var Skog och ungdom

Väldigt kamoflerad burk måste det varit :(

Nu tog vi ett par cacher till On the loose och Game Set & Match, och en massa slösad tid på en felräknad multi innan det var dags att ge sig tillbaka till konditoriet.

Nu var man hungrig som bara den och liite besviken blev man ju på att en pajbit som normalt sett kostar 69:- kostade 125:- bara för att vi satt i det hyrda rummet för geocachingeventet. En smått hutlös prissättning måste jag säga. Nu var man ju hungrig så det var bara att bita i det sura äpplet.

Nåväl, ett stort tack till arrangörerna av detta event, snyggt jobbat och bra jobb med nya och spännade gömmor. Tror det fanns cacher för de flesta smaker. Totalt för egen del inklusive cacherna på vägen hit så blev det 21 st. Ett hyfsat bra resultat för min del

Efter dyr paj blev det loggande av mysteryn Klur på tur samt multin Sultans förr och nu. Nu var det dags för mig att dra mig hemåt för att hinna hem och ta med sonen på hockey. B.O.M och wellners fortsatte en stund till. Riktar ett stort tack till B.O.M och wellners för en underbar och rolig cachingdag jag sent glömmer. Nu blir i a f  jag sugen på planer inför Nationaldagscaching :)

Just det, det var ju inte många bilder på mig. :-) Här kommer då en:

drpeel

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv