Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

800 kr låt det brinna för mig…

Posted on | december 30, 2008 | No Comments

Fireworks

Fireworks

Enligt Länstidningen i Södertälje har stadens lokala handlare köpt in fyrverkripjäser som ger ett totalt sett krutinnehåll på 200 ton. Skulle allt smällas av på en och samma plats under samma stund skulle det ge förödande konsekvenser med raserade byggnader och  massor av döda människor som följd om det t ex skulle ske på stora torget centralt i Södertälje. Som tur är smälls det ju smällare, eh ursäkta, raketer dygnet runt många dagar innan nyår och många dagar efter nyår. Den totala effekten uteblir då lyckligtvis.

Miljömässigt så motsvarar dessa 200 ton krut ca 400 000 tusen gamla bilars Co2 utsläpp. Alltid denna dubbelmoral.

Gott Nytt Ã…r!

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv