Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

1,9 kilometersfoto

Posted on | maj 25, 2009 | No Comments

Denna långhelg som inte blev någon långhelg för mig eftersom jag jobbade i fredags har ändå varit trevlig. Vi har inte legat på latsidan direkt. Vi håller på att möblera om för att få till barnens rum och vårt sovrum. Det är ett jobb som inte bara innebär flyttande av möbler utan en total omstrukturering av alla möjliga lagringsutrymmen. Vi har kommit en bit på vägen och Linus rum har väl fått det mesta klart. Det blev bra och han är jättenöjd. Mitt gamla skrivbord som jag i min tur fått överta från min mamma är nu i Linus ägo.

Vi har mycket kvar att göra och det är inte mycket tid man har att spela på. Men lite här och lite där så mår man målet så småning om.

Det var otroligt fint väder idag. En stund mitt på dagen då farmor tog Linus och Oliver och for iväg en runda så tog jag och Camilla det lite lugnt. Jag tog mig lite tid att laborera med monokulärkikaren och funderade på om man kunde ta en vanlig digitalkamera och fota genom kikaren. Det gick och resultatet blev förvånansvärt bra. Det blev inte någon fantastisk bildkvalitet, men över förväntan i alla fall. Fotot är taget från vår balkong och motivet är Torekällbergets värdshus och den gamla väderkvarnen. Avståndet fågelvägen är ca 1,9 km.

Torekällberget inzoomat

Torekällberget inzoomat

Kikaren

Kikaren

Originalvy med Torekällberget markerat

Originalvy med Torekällberget markerat

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv