Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Tour de Decay

Posted on | augusti 25, 2009 | 1 Comment

Det var ett antal år sedan man var i toppform. Lapplandsjägartakterna sitter nog långt sparat nere i cellerna och kan kanske lockas fram genom idogt tränande. Förr i tiden var cykeln mitt huvudsakliga färdsätt. Jag hade bil men cyklade till och från jobbet, till och från affären och ja, jag cyklade vart jag än skulle inom rimligt avstånd vill säga. Innebandy tre gånger i veckan och alltid cykel, det ger en ganska hyfsad grundkondition. Efter 8 år och tre barn så har bilen tagit över det naturliga färdsättet. Bekvämligheten sätter sig som en smäck på skallen (och visar sig runt magen) och man får svårt att tänka alternativ. Till slut så hittar man på diverse anledningar till varför man inte kan cykla, gå springa, spela innebandy, tennis än vad det nu månne vara.

Wheel on Mars

Wheel on Mars

För att inte bli för långrandig så har jag denna sommar försökt att börja röra lite mer på mig. Innan semestern så började jag cykla lite turer och även till och från jobbet. Laddad till max var jag. Sedan kom semestern och med den bekvämligheten. Nåväl. Nu är semestern slut och det är dags att börja hugga tag i någon slags träning igen och se möjligheterna till detta istället för att alltid hitta på ursäkter. Nu har jag många trådar igång. En av mina arbetskamrater har inbjudit mig till lite löprundor (4-6 km) kvällstid. En annan arbetskamrat tillika granne har föreslagit promenad till jobbet (ca 3km).

Nu känner jag mig rejält otränad och har i och med mitt cyklande i väldigt varsamt tempo och längd lite svårt att hänga med ut på löprundor. Jag tar min påbörjade träning i lugn takt till att börja med. Om jag ger mig ut på en cykelrunda på 5 km eller 15 km så är det ändå ett litet steg på vägen. Cykel tycker jag är betydligt roligare än att springa, men när man väl fått upp lite flås kan nog några km löpning också komma på agendan.

Geocaching då, jo visst ger det en del vandring, cykling och så och många gånger har jag promenerat i 2-4 timmar i sträck när jag geocachat. Det är på plussidan det med.

Södertälje består av backar och broöppningar

Södertälje består av backar och broöppningar

Ikväll gav jag mig i väg på en kort men relativt intensiv cykeltur. Södertälje består ju bara av backar, nedförsbacke blir uppförsbacke när man ska tillbaka så Södertälje är rätt tungcyklat. Men ikväll tog jag mig iväg längs kanalen och cyklade sedan över slussen genom stan och sedan uppåt hemåt igen. Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mig.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

One Response to “Tour de Decay”

 1. Anita Lindskog
  augusti 26th, 2009 @ 6:01

  Jag tycker du är jätteduktig som drar ut på cykel, för det krävs en hel del när man har 3 barn, men det som är roligt är att Helmut var lite så där om han skulle erbjuda dig cykeln men han visst sedan tidígare att du i många lägen hellre tog cykeln än bilen. Han tycker också om att cykla mycket bättre än att gå tycker han.
  Kanske skulle Camillas cykel lämnas in så hennes bromsar ses över för jag kan tänka mig att det är bra även för henne att cykla nu när hon pluggar i Södertälje.

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv