Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Fotosöndag tema ”Självbild”

Posted on | februari 14, 2011 | No Comments

Veckans tema på Fotosöndag var ”självbild”. Ett mycket svårt tema att hantera. Först måste man fundera på vad man har för självbild och hur man skulle vilja gestalta den på bild. Hur ärlig och öppen vill man vara? Vad menas med självbild? Googlade lite och fick upp ”din självbild är en sammanfattning av hur du ser på dig själv”. Tänker också på klassikern från serien Nollberga -”Du ska veta att jag har ett vackert inre” … -”Att du inte vänder ut och in på dig då”

Min självbildsåbild kom fram av en slump. Jag såg min frus USB-minne som är en liten figur föreställandes Jack Skellington från Tim Burton’s film Nightmare before Christmas. Jag tog också en sönderskruvad hårddisk och en kaffemugg med texten I <3 my Computer

Fotosöndag tema "självbild"

Det hela skedde utan någon speciell bearbetad tanke utan jag gick på första inlevelsen. Lite ”hemskt” kan det ju te sig att man målar ut sin självbild som en skelettfigur från en bisarr film. Datorkopplingarna har ju sina naturliga förklaringar och när man läser på lite om Jack Skellington så är inte det så illa det heller.  På engelska Wikipedia kan man bl a finna att Jack är odödlig och oförmögen att känna fysisk smärta.  Han kan plocka av sig huvudet och även plocka ut revben och kasta iväg för att hans hund ska jaga rätt på och återkomma med. Med en lite djupare filosofisk tolkning av det så kan man nog få in det i min självbild, bildligt talat vill säga.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv