Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Tre timmar Eskilstuna

Posted on | februari 22, 2011 | No Comments

Måndagen den 21:a februari skulle min fru Camilla till Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Jag tog en semesterdag och åkte med henne. Dels för att få lite tid tillsammans för att prata igenom en del detaljer inför ett skolmöte vi har på tisdag eftermiddag, men också för att få lite tid till rekreation och geocaching.

Ett av målen med att jag nu fick möjlighet att geocacha i Eskilstuna var att logga Challengecachen Challenge #76-Fyra olika sorters cacher på en dag som jag uppfyller kraven för att få logga.

Jag har inte geocachat i Eskilstuna tidigare så det var bara att försöka leta upp första bästa och närmsta cache för att starta. Eftersom jag befann mig vid järvägsstationen så blev det naturligt att börja med Eskilstuna Järnväg .  Eftersom jag inte hade planerat någon rutt innan så letade jag upp närmsta cache i området och kom till Båtsmanbacken. Därefter så fick jag upp några multicacher och mysterys som jag valde bort då de verkade kräva lite mer tid och kraft än vad jag hade för tillfället. Istället tog jag sikte på några traditionella en bit bort, mer bort Eskilstunaån.

The Church of Kloster

Väl nere vid ån så tog jag sikte på den ståtliga kyrkan och cachen The Curch of Kloster. Cachen hittades utan några större problem. Efter denna tänkte jag först bege mig till en tradtionell en bit bort och tänkte därmed hoppa över en multi. Jag ändrade mig och tänkte ändå kolla multin. Det var Riksträdet Eskilstuna och den var inte loggad sedan 23 oktober 2010. Men jag hittade snabbt rätt på sakerna man skulle räkna och kunde inom kort även logga denna cache.

Sedan begav jag mig iväg på en liten runda där jag gick bet på ett par cacher men jag vill inte nämna vilka eftersom jag oftast inte loggar DNF. Två cacher jag hittade och loggade nu var i alla fall två cacher som inte var loggade sedan 24:e november 2010, men även om de var lite knepiga i snön var det inga större problem. Den ena var The Bishop och visst måste man väl hälsa på Eskil när man besöker Eskilstuna. En annan icke så snövänlig cache var Lilla parken. Här var koordinaterna bra så det var bara att kolla lite extra på platsen så fanns cachen där den skulle.

Biskop Eskil

Efter att återbördat mig själv till parkeringen och betalt lite mer parkeringsavgifter så gav jag mig iväg för lite mera cachejakt. Jag satte målet på The Stream Islet och den hittades utan problem. Sedan tänkte jag mig en snabb logg på Fristaden men det ville sig inte så jag begav mig till den vackra parken (förmodar jag iaf sommmartid, vintertid var det inte så mycket att se) och cachen Rothoff. När jag var på väg till denna så ringde Camilla och meddelade att hon var klar. Jag begav mig åter till bilen och henne. Nu var jag relativt nöjd över dagens fynd men jag ville ju hemskt gärna även logga challengecachen Challenge #76-Fyra olika sorters cacher på en dag innan vi åkte hem, så vi åkte dit och som tur var var det ju bara att parkera och logga snabbt och smärtfritt.

Dagens skörd på lite mindre än 3 timmar blev 9 loggade cacher, 7 trad, 1 multi och 1 mystery. Jag letade men fann inte 3 st också. Hela promenaden blev på 9.18 km och knappt 3 timmar, här kan man se min promenadväg

9,18 km geocachingpromenad i Eskilstuna

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv