Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Helgen v 11

Posted on | mars 14, 2010 | No Comments

Långhelgerna börjar lida mot sitt slut och det är nu bara mars ut som ”lediga” fredagar är ett faktum. Eftersom vi har en hel del läkarbesök och träffar av olika sorter så har det passat bra att ha fredagar att försöka planera in sådana möten. Nu i år tror jag det varit något varenda fredag och kommer så vara mars ut också. Fick en twitterförfrågan från nyhetschefenLT om jag ville uttala mig i LT som Scaniaanställd som går upp från 4-dagars vecka till 5-dagars vecka, men jag avböjde. Dels var det lite ont om tid men så var ju mamma med i LT förra veckan, vi kan ju inte vara med hur mycket som helst. ;)

Strax efter klockan åtta i lördags morse begav jag mig iväg en sväng till Mariefred. Min intention var att geocacha lite och det finns i princip bara 5 cacher i Mariefred. Några fler om man räknar med lite områden runt omkring. Inte någon powercachingdag direkt. Jag tänkte ändå att en skön avslappnad dag i fantastiskt soligt fint marsväder var mål nog. Jag började med en knepig liten cache GC1YWWE – Trå,rullatåget Här finns 9an där jag till slut var tvungen att ge upp. Andra loggar vittnar om flertalet besök på platsen innan den hittats och några beskriver burken som ”elak” samt att den var klassad som ej tillgänglig på vintern. Jag gjorde under förmiddagen två tappra försök, men gav mig till slut.

Jag gav mig också i kast med en trevlig Multicache av IT-gubben GC8898 – CASTLE (Gripsholm). Den var klassad som ”available in winter” och efter uträkning travade jag runt Gripsholms slott och kunde bara konstatera att där GPS’n nollade var det enligt hinten en stenmur där cachen skulle vara gömd. Problemet var bara att hela stenmuren var helt begravd i snö. Det satt mugglare och solade inte långt ifrån samtidigt som det promenerade ett antal folk runt här hela tiden. Ville inte påbörja någon grävningsaktivitet i det läget. Jag återkommer när det töat lite.

Tillgänglig vintertid - stenmur med cache begravd helt i snö. :)

En annan cache som var betydligt lättare lokaliserad var GC94F3 – Kyrkoruinen, problemet där var att själva burken var rejält fastfrusen på sitt gömställe så jag fick hacka på en hel del för att få loss den.

Mariefred har ju också begåvats med en Opencaching.se cache. Hade väl lite i tanken att kunna logga min 2:a OC.se cache, men den förutsätter att man kommer in på borggården på Gripsholms Slott och det gör man tydligen inte när som helst utan avancerad klätterutrustning och risk för Securitas i hälarna.

Sista cachen (2:a för dagen) blev en relativt enkel men mycket fin cache strax utanför Mariefred GC1F7FJ – Sep, Rys and Zbik . Fantastiskt med geocaching är det, utan denna hobby hade jag aldrig vetat att det legat polska ubåtar i Mälaren under andra världskriget.

Cache om Sep Rys & Zbik ubåtar i Mälaren, här tågspår

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv