Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Nu är cykelsäsongen invigd

Posted on | april 11, 2010 | 2 Comments

Med kropp och knopp laddad med motivation och efter att ha gått igenom cykeln efter vinterns uppehåll så kastade jag mig iväg på årets första cykeltur. Klockan var strax efter 10:30 och jag hade redan stakat ut rutten som jag även cyklat förra året. I år har jag dock tänkt ta att cykla rutten en par tre gånger i veckan.

Styrdon

Rutten är trevlig och varierande, det är små lite kurviga och backiga asfaltsvägar, grusvägar och om man vill skogsstigar. Det handlar inte så mycket om mountainbike i svår terräng utan mer som ett led i att komma i gång med motion på ett för mig roligt sätt. Rutten är ca 15 km lång vilket inte är så värst långt i cykelsammanhang, men räckar gott och väl för mig att komma igång och med en annan fördel att man cyklar runt på under en timme.

Skogsstigar

Grusvägar

Rutten är ca 15 km lång och jag cyklade runt den på ca 49 minuter. Pulsklockan är med mer som en varningsklocka mer än som något annat hjälpmedel. Vid start hade jag en puls på 89 och när det var som jobbigast i vissa uppförsbackaroch jag trodde jag skulle kollapsa vibrerade pulsklockan på 169. Formen och konditionen är inte i topp, men inte helt nere i träsket heller. Kräver nog ett par rundor innan orken sitter lite bättre. Har tyvärr ingen kadensmätare och det var kanske lite tur också eftersom det hade avslöjat en stundtals rätt låg trampfrekvens.

Kadensmätare måste jag skaffa

Nä, jag hakar nog inte på i denna uppfösbacke

Kändes bra att ha kommit iväg på årets första cykeltur. Det var stundtals jobbigt, men totalt sett helt ok. Kändes ganska bra att pulsen gick ned relativt snabbt efter turen också. Hoppet lever och nu är det bara att planera in denna rutt ett par tre gånger i veckan.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

2 Responses to “Nu är cykelsäsongen invigd”

 1. T.N.L.N
  april 12th, 2010 @ 20:38

  För att vara seriös cyklare måste du ju plocka av ringklockan och annat bjäfs ;) Du vet väl vad sånt väger. Inte konstigt att det går tungt. ?

 2. drpeel
  april 12th, 2010 @ 22:38

  Ha ha, ja det är ju för pinsamt och förklarar ju så mycket. :D

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv