Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

T – 4 days left ”Bäst Musik 2000-2009″

Posted on | november 2, 2009 | No Comments

Dagarna går fort nu och tiden att sitta och lyssna igenom 2000-talets första decenniums bästa musik går trögt. Det har ju producerats fantastiskt bra musik under dessa år. I början av 2000-talet hade man lite mera koll än nu på senare år. Det som slår mig en del är att den alternativa musiken som var obskyr under 80-talet och letade sig fram i olika banor under 90-talet och har mer eller mindre blivit mainstream under 2000-talet.

Collage av 2000-2009

Collage av 2000-2009

Reglerna för denna samling har nu slutligen blivit klargjorda. Tio låtar ska vi välja ut var. Intressant och utmanande, det blir en låt per år och det är ju egentligen en omöjlighet. Det jag gjort nu är att ha sållat ut på artistbasis vilka artister/grupper jag bara måste ha med som representerar denna era. Bara där kör det ihop sig rejält. Det man får göra är att verkligen hårdsålla och gråta en skvätt över de grupper/artister som inte klarar sig över gränsen.

På lördag 7/11 kommer jag att publicera mina val av låtar för 2000-2009 års bästa musik som en spellista på Spotify (om nu alla grupper och låtar finns i Spotify) och den kommer att twittras ut också.

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv