Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Cykelrundan 110509

Posted on | maj 10, 2011 | 1 Comment

Dags att komma igång med träningen. I år är jag ju en dryg månad efter jämfört med förra året. Med cykelträningen vill säga. I år har det inte blivit varken cyklande till jobbet eller några träningsrundor. Förra året hade jag cyklat ett antal mil på mina träningsrundor vid den här tidpunkten.

Även om det blir lite senare start i år har jag som mål att inte helt lägga av i juli som jag gjorde förra året. Efter juli och fram till idag har det inte blivit många rundor. Jag gillar verkligen inte att springa, varken ute eller inne på löparband. Cykling i terräng blandad med grusvägar och lite asfaltsvägar är vad jag gillar. Det ger omväxling och är därför mer inspirerande och roligare.

Cykelunda mjukstart

Jag har en runda som jag cyklade regelbundet förra året. Det är blandat med grusvägar, skogsstigar, asfalt lite lagom kuperat. Eftersom jag inte tränat på bra länge hade jag väl inte så stora förhoppningar på kvällens runda. Snabbt beslutade jag mig för en betydligt kortare runda än normalt.

Backträning

Efter att ha cyklat Birkavägen ut tog jag av mot Nydala och grusväg ner mot Ragnhildsborgsbacken. Tränade lite backträning med grabbsen, ha ha. Nä där ligger jag i lä. Formen tillåter inte denna typ, ännu. Notera figuren vid den röda pilen. Se bilden nedan för detalj.

En med lite mera kraft och ork än jag.

Cyklade vidare och runt ute vid Telgehus och sedan upp till Karlborg där det tidigare fanns ett stort hus som sedan några år sedan är nedbrunnet. Pustade ut lite här uppe och njöt av utsikten.

Vilopaus

Nu var det bara att försöka ta sig hemåt med hedern i behåll. En mycket seg och trevande start var det. Men nu är jag igång. Nu kan det bara bli bättre.

Paus

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

One Response to “Cykelrundan 110509”

 1. @danieltakayama
  maj 10th, 2011 @ 10:04

  drpeel Såg ut som en fin tur. Jag tog också en liten tur igår. Cykelcachade i Hagaparken. Passerade 300. :-)

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv