Notes from the Esker

drpeel's blogg : geocaching, musik, konst, mtb m.m.

Cykelrundan revisited

Posted on | augusti 16, 2010 | No Comments

Så, nu har man fått ett kvitto på vad denna semester har gett för resultat. Jag har inte cyklat min runda sedan 12/7 och har under semestern inte rört mycket på mig. Idag gav jag mig i väg på min standardrunda och det var tungt. Segt i benen, segt i flåset och segt i motivationen. Värmen och fukten gjorde också att jag tog det lite lugnare. Det kom ju lite överraskningar utefter vägen. I skogspartiet med steniga skogsstigar har våtmarksområdet än igen blivit för djupt för att cykla igenom. Där får man göra en liten omväg bland rötter och hålor.

I normala fall när man kommer ut från denna skogsstig så svänger man höger ut på en grusväg. När man svängt ut på denna grusväg är det en liten uppförsbacke och krönet på denna backe är i en kurva, sedan bär det neråt en bra bit. Här brukar jag trampa på rätt bra och släppa lös. Men idag när jag kom upp på krönet och skulle börja ”släppa på” upptäckte jag att grusvägen var borta. Kvar fanns en backe med rätt stora stenar, rejält knöligt med andra ord. Gick inte direkt att ”släppa lös” här inte.

Bortspolad grusväg - nedre delen

Oväntad kondition på grusvägen.

Jag ska ju inte skylla allt på dåliga vägar. Tränar man inget alls så tappar man snabbt. Jag har idag i alla fall tagit första steget för att dra igång sensommarträningen.

Väderdata cykeltur

Översikt; rutt

Effektdata

Dela:
 • email
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Ping.fm
 • LinkedIn
 • MySpace
 • RSS

Comments

Leave a Reply

 • Kategorier

 • Senaste kommentarer

 • Senaste inläggen

 • Similar Posts

 • Arkiv